miércoles, noviembre 10, 2010

EXCELENTE JAUME CLOTET:
Deia la Gemma Calvet que l’Església hauria de permetre que les dones puguin oficiar missa i ser bisbes, i que els capellans es puguin casar i tenir fills. Em pregunto si la Gemma Calvet aniria llavors a missa, juntament amb tots els que diuen allò que l’Església hauria de fer i allò que no hauria de fer. Em temo que no. És probable que no sàpiguen que algunes branques del Cristianisme ja es comporten com ells volen. Hi ha els protestants i tantes altres agrupacions cristianes. Tenen on triar i remenar. Segur que troben l’espai idoni per expressar la seva fe. Però haurien d’entendre que l’Església Catòlica Romana és una institució amb les seves normes. Si no t’agraden, no hi entres. Jo mateix, per exemple, no hi entro.

En el fons és molt senzill: l’Església té unes normes molt concretes que afecten només els que en formen part, com totes les organitzacions del món, com Depana, el Club de Petanca de Cardedeu o la UGT. I com totes les organitzacions del món fa proselitisme i defensa els seus punts de vista. Posaré un altre exemple que aquests abanderats del progressisme entendran a la primera. El PSUC també tenia les seves normes, amb un agreujant: si no hi estaves d’acord i hi deies la teva, el partit et responia amb un tret al cap. Que li preguntin a Joan Comorera, que va tenir el temps just de fugir a Espanya on Franco va rematar la feina.
Me lo acaba de enviar Toni Piqué y además me ha hecho gracia porque este mediodía le comentaba (yo, un peazo ateo) a con quien comía exactamente lo mismo y prácticamente en los mismos términos...